Er zijn een hoop redenen waarom je zou willen overstappen naar natuurlijke beauty producten. Er wordt wel eens gezegd dat 60% van wat je op je lichaam smeert, in je bloedbaan terecht komt. Of dat bepaalde ingrediënten kankerverwekkend zouden zijn. Misschien reageert je huid beter op natuurlijke producten in vergelijking met synthetische producten. Heb je er wel eens over nagedacht? Overstappen? Misschien heb je nog net eventjes dat duwtje in je rug nodig om over de drempel te stappen, en daar helpen wij je graag bij! Wij vertellen je alles wat je moet weten voordat je gaat overstappen, want er komt nog best wat bij kijken!

Weet je huidtype
Het is sowieso handig om te weten wat voor huidtype je hebt. Als je dit namelijk weet kun je veel makkelijk je producten uitkiezen. Je gaat dan namelijk kijken naar producten die goed passen bij de behoeftes voor je huid. Over huidtypes is veel te vinden, maar weet je niet welke huidtype je zelf hebt? Ga dan eens langs bij een schoonheidsspecialisten.

‘Natuurlijk’
Niet alle producten zijn natuurlijk het zelfde. De term ‘natuurlijk’ zegt namelijk maar heel weinig. Het is geen beschermende titel, terwijl dit wel vaak gedacht wordt. Kijk daarom altijd naar de ingrediëntenlijst! Gelukkig zijn er wel steeds meer merken die aangeven hoe natuurlijk een product is en dit staan dan ook op de verpakking vermeld: 100% natuurlijk of 96,5 % natuurlijk.

Ingrediënten lijsten
Als je wilt overstappen naar natuurlijke beauty producten is het belangrijk om de ingrediëntenlijsten goed in de gaten te houden. Er zijn bepaalde ingrediënten die je beter maar kunt vermijden. Bijvoorbeeld: Sulfaten, siliconen, plastic deeltjes (microplastics) en minerale oliën. Gebruik in plaats van minerale oliën liever plantaardige oliën. Denk hierbij aan: Kokosolie of amandelolie, maar ook honing en yoghurt kun je gebruiken. Deze laatste 2 zijn alleen niet geschikt voor de vegans!

Wat vind jij belangrijk?
Je hebt natuurlijke, biologische, veganistische en dierproefvrije producten. Allemaal zijn ze anders. De vraag is: Welke vind jij het belangrijkst? Het je liever dat het product vegan is, of biologisch? Dierproef vrij of een plasticvrije verpakking? Mocht je nou benieuwd zijn naar welke producten dierproef vrij of vegan zijn? Kijk dan eventjes hier!

Kleine stappen
Je hoeft niet in een keer je hele beauty routine om te gooien en al je make-up weg te doen. Maak rustig eerst als je oude producten op en koop dan weer iets nieuws. Maak niet te grote stappen!