Thuis sporten? 5 must-haves voor thuis sporters

Fitness of yoga mat
Als je thuis gaat sporten is een fitness of yoga mat een must. Deze matten beschermen je knieën of handen bij het doen van verschillende oefeningen. Je hebt ze in allerlei leuke kleuren en ook in verschillende diktes. Kijk dus goed welke je nodig hebt. Ik heb thuis een roze mat liggen en Albert gebruikt een blauwe. Super handig en ook wel zo schoon aangezien je met een sterke workout lekker aan het zweten bent. 😉

Een setje mini-loops
Mini-loops zijn fantastisch voor krachttraining. Het zijn weerstandsbanden (resistance bands) waar je ontzettend veel verschillende oefeningen mee kunt doen. Je kan een oefening makkelijker of moeilijker maken door de zwaarte van de banden te variëren. Zo rekt de ene mini loop meer mee, zodat je weerstand het minst zwaar is, en tilt de andere je workout naar een hoger niveau doordat de weerstand hoog is en je meer moeite moet doen om de band op te rekken.

Ik vind de mini loops fantastisch om te gebruiken bij het squatten, de glute bridge, clamshell of side walks. En een workout combineren met een mini loop met een lage weerstand klinkt misschien gemakkelijk, maar zelfs dat is al erg pittig! Love it. <3 Daarnaast vind ik het erg fijn dat je er lange tijd mee vooruit kan. Als je net begint start je met een andere mini loop dan wanneer je wat langer bezig bent en uitdaging zoekt. Zo heb je op een voordelige manier een hele goede workout optie in huis! En ze nemen ook amper ruimte in beslag. Een echte must-have dus! Ik gebruik een setje mini loops van workoutgear.

Fitnessbal
Een fitnessbal (zo’n skippy bal voor de sportschool) is ook een hele fijne aanvulling op je sportcollectie. Met deze bal kan je verschillende core versterkende oefeningen doen die, moet ik eerlijk toegeven, niet mijn favoriet zijn omdat ik het zo zwaar vind, maar het zijn wel echt hele goede oefeningen om te doen. Je wordt er sterker van, het verbetert je hardloopprestaties en het is ook nog eens goed voor je lichaamshouding ook.

Foam roller
Een foam roller is ook zo’n item dat niet in je fitness kast mag missen. Na een pittige workout rol je met de foam roller over je benen of billen heen, zodat je spieren ontspannen. Daarnaast gaat je bloed er beter van stromen zodat je spier meer zuurstof op kan nemen en je spieren sneller herstellen. Ideaal als je veel last hebt van spierpijn dus!

Gewichten
Tot slot is het onmisbaar om een setje gewichten in huis te hebben. Zelf gebruik ik een setje van 3 kg om mijn armen te versterken of tijdens lunges. Ook dit item is veelzijdig en betaalbaar. Zo kan jij voorlopig vooruit! Naast gewichten kan je ook een kettlebell of een medicine ball gebruiken.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. Met deze must-haves kan jij thuis direct aan de slag. Ik vind ze zelf erg fijn om in huis te hebben en kan ik altijd mijn krachttraining doen. Het leuke aan krachttraining vind ik dat je erg snel merkt dat je spieren ‘leren’ en dat je steeds sterker wordt. Zo kon ik in het begin niet planken of geen enkele push up doen, maar tegenwoordig gaat dit steeds beter!

Naast al deze items is het natuurlijk vooral belangrijk dat je er plezier in hebt en er van kan genieten. Zo vind ik het altijd erg fijn om met goede muziek te sporten. Vrolijke hits uit de jaren 80 of 90, zodat ik met een glimlach bezig ben, of een stoere workout playlist zodat ik mijn oefeningen op de maat mee kan doen. I love it!